Bestemming

Bestemming

Wanneer de restauratie voltooid is, zal de C.A. den Tex haar ligplaats krijgen in Harlingen. In de jaren 1922-1942 heeft het schip dienst gedaan als reddingboot van Harlingen. Vanuit historisch oogpunt is daarom voor deze plek gekozen.  Ze zal voorzien in de volgende onderwerpen:

Educatieve tochten

In samenwerking met scholen worden er excursies georganiseerd met name op het Friese Wad, het Groninger Wad en het IJsselmeer. De leerlingen maken op deze manier kennis met de zee en het reddingwezen van toen en nu.

Rondvaarten

De insteek van rondvaarten is hetzelfde als die van de educatieve tochten, maar het zou zonde zijn om zo’n mooie ervaring alleen toegankelijk te maken voor scholen. Iedereen mag en kan hiervan genieten. Vóórdat het schip te water is gelaten kunt u al tickets bemachtigen. Hierover meer op deze pagina.

As verstrooiingen

Nabestaanden die een emotionele band hebben met de C.A. den Tex, het Friese Wad, het Groninger Wad of het IJsselmeer, kunnen het overlijden van een dierbare een plek willen geven. Om een as verstrooiing te regelen verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen.

Waar brengt u ons heen?

Help ons met het bereiken van onze bestemming door ons te steunen. Dit kan op de volgende manieren: