• Restauratie

  Het begint kleur te krijgen

  De afgelopen maanden, na het stralen, hebben we niet stilgezeten. We konden dankzij een zeer gulle gift van Jotun en BijRinus – Offshore en Partijhandel, die ons alle verf sponsorden, het schip afschilderen. Ook vanaf deze plaats nogmaals hartelijk dank! Tevens werd met behulp van Kromhoutexpert Niels Mulder de uitlaat ingebouwd en andere zaken aangesloten zodat de machinekamer ook geschilderd kan gaan worden. Discom uit Alblasserdam schonk de benodigde lasflenzen. Al met al begint het nu op te schieten. We houden u op de hoogte!

 • Historie

  De reddingboot in koude dagen

  Hoewel het de afgelopen dagen iets frisser was, kende de reddingboot C.A. den Tex ook haar koude dagen! Gezien haar kleurstelling (wit) is deze foto gemaakt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. In lijn met de bovenstaande foto: de C.A. den Tex, samen met de legendarische Neeltje Jacoba, beiden in oorlogskleuren (wit) met een rood kruis op het bovendek om zo ook vanuit de lucht herkenbaar te zijn.

 • Nieuws

  Een voortvarend 2024

  Namens het bestuur van de Stichting tot behoud van de oud-reddingboot C.A. den Tex wensen wij u goede Kerstdagen en een gezond en voortvarend 2024!

 • Restauratie

  Gestraald en in de primer

  Vanmorgen vroeg, voor dag en dauw, vertrok de historische reddingboot C.A. den Tex naar de straler. Een pittig karwei om het schip uit het dorpje Tricht te krijgen, maar al met al kwam ze veilig aan. In de komende week wordt ze gestraald en in de primer gespoten. Vervolgens zal de C.A. den Tex teruggereden worden naar Tricht, alwaar de afbouw zal plaatsvinden. De straler is begonnen de 105-jarige dame van haar resterende verfjasje te ontdoen, zodat we haar met een frisse start kunnen conserveren. Na een intensieve week van stralen en het in de primer spuiten van de historische reddingboot C.A. den Tex staat ze weer op haar ‘oude’…

 • Historie

  De C.A. den Tex in de Noorderhaven

  De historische reddingboot C.A. den Tex voor de Noorderhaven in Harlingen. We werken met man en macht om haar binnen afzienbare tijd weer ligplaats te laten nemen op haar oude ‘station’. Binnenkort meer daarover! Foto: onbekend.

 • Restauratie

  Bijna klaar voor de straler

  Hoewel de zomerperiode rustig verliep, zijn we nu begonnen aan de allerlaatste klussen voor de historische reddingboot C.A. den Tex naar de straler kan. Het gaat hier om het stuurwerk en het inbouwen van de motor. Met name de uitlaat aan de voorzijde en het laswerk omtrent het stuurwerk maken het noodzakelijk dat we dit doen voordat het schip naar de straler gaat. Gelukkig gaan deze klussen voorspoedig zodat het moment van het stralen nu rap nadert. Onderstaand het tussenlager voor de schroefas, de geleiderollen voor het kettingstuurwerk en het luik tussen de machinekamer en het vooronder (als vluchtluik voor beiden compartimenten). We houden u op de hoogte!

 • Restauratie

  Belangstelling vanuit alle windstreken

  Vanuit alle windstreken kwamen bezoekers en belangstellenden om de restauratie-voortgang van de Tex te aanschouwen. Tijdens deze dag werd er ook gewerkt door verschillende vrijwilligers, zo werd de schroefas verlengd, de motorsteunen aangepast en werd de mast – vanuit een vierkant gezaagde boom – geschaafd. Noeste arbeid waarvan wij u de beelden niet willen onthouden. We willen een ieder hartelijk danken voor hun belangstelling en komst!