Restauratie

Een nieuwe mijlpaal!

Om te beginnen willen wij u als bestuur en vrijwilligers het allerbeste toewensen voor 2020!

In de afgelopen week is er weer het nodige werk verzet aan de C.A. den Tex. Tijdens een korte koffiepauze bespraken we de klinkwerkzaamheden van de afgelopen jaren. Verwonderd vroegen wij ons af hoeveel klinknagels we nu eigenlijk al hadden verwerkt in het schip. Waar de ene vrijwilliger begon te tellen aan bakboord, begon de andere aan stuurboord. Enige tijd later konden we concluderen dat we die dag de 750-ste nagel hadden geklonken. 750 klinknagels, dus ook 750 geboorde en verzonken gaten. 750 nagels verwarmd tot ze roodgloeiend waren en met vereende krachten geklonken.

Al snel kwam de vraag boven drijven hoeveel klinknagels we nog moeten klinken. Die vraag was snel beantwoord. We gaan de 1000 klinknagels halen! Ondertussen zijn we alweer hard op weg. Zaterdag 11 januari as. hopen we wederom een grote slag te slaan, letterlijk en figuurlijk.

Langzaam komt het einde van de ruwbouw in zicht. Dan kan de afbouw beginnen! We houden u op de hoogte. Voor nu nogmaals hartelijk dank voor de steun en het vertrouwen, we werken hard om het schip, met al haar klinknagels, weer varende te krijgen!

Luchtkast aan bakboord.
Machinekamerdek met zowel ‘originele’ als een enkel nieuw spant.
Bakboords kuiprand. Hart-hart klinknagel is 30 mm.