Restauratie

Gestraald en in de primer

Vanmorgen vroeg, voor dag en dauw, vertrok de historische reddingboot C.A. den Tex naar de straler. Een pittig karwei om het schip uit het dorpje Tricht te krijgen, maar al met al kwam ze veilig aan.
In de komende week wordt ze gestraald en in de primer gespoten. Vervolgens zal de C.A. den Tex teruggereden worden naar Tricht, alwaar de afbouw zal plaatsvinden.
De straler is begonnen de 105-jarige dame van haar resterende verfjasje te ontdoen, zodat we haar met een frisse start kunnen conserveren.

Na een intensieve week van stralen en het in de primer spuiten van de historische reddingboot C.A. den Tex staat ze weer op haar ‘oude’ plek. We willen Straal- en Schilderbedrijf Beesd hartelijk danken voor het geleverde vakwerk. Ook willen we BijRinus – Offshore en Partijhandel danken voor de sponsoring van de primer! Zonder jullie hulp is dit project niet mogelijk!
Vanaf nu richten we ons op het afbouwen van de C.A. den Tex.

Nu het stralen is afgerond en de eerste laag primer is gezet kunnen we met plamuur de laatste oneffenheden dichten. Met grote dank aan Multiship Holland uit Harlingen die deze plamuur geheel kostenloos aan onze stichting beschikbaar stelde! Zo dragen diverse organisaties bij aan het behoud van deze historische reddingboot, waarvoor heel hartelijk dank!