Restauratie

Schoon schip maken

Afgelopen zaterdag (22 november 2014) is er begonnen met de betimmering weg te halen binnen in de DexTex. Het hout zag er nog prima uit, en wordt in eerste instantie dan ook bewaard voor -wellicht- een later stadium.

Er wordt in deze dagen (rond 30 november) rustig doorgewerkt aan de ontmanteling van al het houtwerk in de DexTex. Een proces waarbij steeds meer oude lijnen terug komen. We zijn blij om te zien dat deze oude lijnen nog aanwezig en zichtbaar zijn, zodat we met een goede basis verder kunnen gaan met de restauratie.

14 dec 2014: Afgelopen weken is er verder gegaan met de renovatie van de C.A. Den Tex. Het grootste gedeelte van het houtwerk binnenin het schip is weggehaald en gisteren is de niet-originele stuurhut weg geslepen/gebrand. Het resultaat mag er zijn!In de laatste dagen van 2014 is er binnenin de Tex weer een hoop werk verzet. Vrijwel alle betimmering , de natte cel, 2 kooien in de voorpiek en de 2 kooien in de achterpiek zijn verwijderd. Het resultaat: Een casco vol nostalgisch vakwerk.