Restauratie

Spanten geplaatst, laat de motor maar komen!

Verslavend. Een ander woord heb ik er niet voor. Een schip weer langzaam haar oude lijnen terug zien krijgen. En zeker als je daar een bijdrage aan mag leveren.

 

In de afgelopen weken is er weer veel gebeurd. We hebben de spanten boven de machinekamer geplaatst. Ook hebben we de vier oude spanten die nog onder de betimmering weg kwamen gebruikt. Daarnaast heeft scheepswerf Bijlsma in Wartena de overige vier spanten voor ons gebogen. Ook zijn de spanten van het voordek geplaats. Een mooi resultaat, zeker als straks de dekplaat erop ligt. Ook via deze weg willen wij scheepswerf Bijlsma hartelijk danken voor het kosteloos verrichten van deze arbeid!

Vele gaten zijn geboord in de spanten en de beplating om straks het geheel te kunnen klinken. We doen ons uiterste best om deze oude techniek toe te passen waar mogelijk, zodat we zo dicht mogelijk bij de tijd en technieken van toen blijven.

Niels Mulder is vandaag langs geweest om de exacte positie van de motor te bepalen met de daarbij behorende lengte van de schroefas.

Tussen ons gezegd: we zijn stiekem best een beetje trots op het resultaat.