Restauratie

Veel werk verzet aan de kuip!

In de afgelopen weken hebben onze vrijwilligers weer veel werk verzet! Op de foto’s ziet u dat de kuip zo goed als klaar is. Het geheel is afgelast, enkel het luik dient nog te worden gemaakt. Onder de kuip zijn een tweetal mangaten gemaakt om het achterste compartiment te kunnen bereiken. Het schot waarin de mangaten zijn gemaakt dient als waterdicht schot. Ook zijn er RVS loosgaten aangebracht in de kuip.

Buitenom is er ook het nodige gebeurt. Aan stuurboord is de strip geplaatst waar de kabelaring tegenaan wordt getrokken. Ook is er halfrond profiel tegen de bestaande machinekameropbouw geplaatst.

In de komende weken richten we ons op de stuurboordzijde. Hierbij kunt u denken aan strips die aan de onderzijde van de kabelaring komen. Tevens worden hier ogen aan bevestigd om de reddingslijnen aan te verbinden. Het resterende gedeelte van het gangboord zal met een naaldenbikhamer worden schoongetikt. Ook zullen er een klein aantal reparaties aan de machinekameropbouw plaatsvinden.

De resterende klussen worden dus kleiner in omvang, al zit er ook veel tijd in de afwerking. Wanneer stuurboord klaar is gaan we verder met bakboord. Al met al zitten we in de nadagen van de ruwbouw en zijn de eerste afwerkklussen afgerond. Half april staat de inbouw van de Kromhout op het programma.

Wilt u graag eens komen helpen, dan bent u van harte welkom. Vrijwilligers zijn schaars, zeker mensen met kennis van metaalbewerking. Voelt u zich dus van harte welkom om te helpen bij de laatste loodjes van deze restauratie!