Sponsoring-oud

Het restaureren van de C.A. den Tex is een kostbare aangelegenheid. De stichting is daarom afhankelijk van en op zoek naar donateurs die de oud-reddingboot en het (oud-) reddingwezen en het behoud daarvan een warm hart toedragen.

Met het (te) ontvangen geld betalen we de aankoop van het schip, brengen we het terug in de oude staat, brengen het weer in de vaart en onderhouden we het. Onze doelstelling is het verzorgen van educatieve vaartochten, waarin het reddingwezen, de beleving van het wad en nautische kennisoverdracht centraal staan.

De Stichting tot behoud van de oud-reddingboot C.A. den Tex heeft sinds 8 april 2015 een ANBI-cultuur status. Voor donateurs geldt hiervoor een extra giftenaftrek.

Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen mogen zelfs 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Onze gegevens die u nodig heeft:

  • Het RSIN/fiscaal (identificatie)nummer voor de belastingaangifte is 855084509.
  • Bankrekening NL25INGB0006815081, ten name van Stichting tot behoud van de oud-reddingboot C.A. Den Tex, Merelweg 2a, 7442 CB NIJVERDAL

Om u voor uw gift/donatie te bedanken nodigen wij u na de tewaterlating uit voor het bezichtigen van de C.A. Den Tex en kunt u genieten van een rondvaart op de C.A. den Tex. Wij verzoeken u daarom uw naam en emailadres door te geven via ons emailadres c.a.dentex@outlook.com onder vermelding van donateur.

 Bedrijven en personen welke de stichting reeds hebben gesteund vindt u hieronder:

Familie Den Tex
Scheepswerf Bijlsma Wartena
Steemar Harlingen
Marinediscounter Harlingen