Sponsoring

Het restaureren van de C.A. den Tex is een kostbare aangelegenheid. Om de restauratie van de C.A. den Tex tot een succes te maken hebben we twee dingen nodig: menskracht en middelen. Om de middelen te bekostigen zijn we als stichting afhankelijk van bijdrage(s). Met het (te) ontvangen geld brengen we het schip terug in de oude staat, brengen het schip weer in de vaart en onderhouden we de voormalige reddingboot. Onze doelstelling is het verzorgen van educatieve vaartochten, waarin het reddingwezen, de beleving van het wad en nautische kennisoverdracht centraal staan.

Eenmalige of terugkerende donatie

U kunt een eenmalige bijdrage leveren, of een maandelijkse/jaarlijkse bijdrage. Wilt u liever een contante donatie doen, dan willen we u verzoeken om contact met ons op te nemen. U kiest zelf hoeveel u geeft.*

* Omdat wij een stichting zijn, moeten wij voldoen aan kwaliteitseisen. Zo weet u zeker dat uw bijdrage goed benut wordt. Elke uitgave kunnen wij verantwoorden. Lees meer over de ANBI-status op deze pagina.

Tickets

In ruil voor uw bijdrage, nodigen wij u na de tewaterlating uit voor het bezichtigen van de C.A. den Tex en krijgt u een ticket voor een afvaart van de C.A. den Tex. U ontvangt één ticket wanneer wij in totaal €30,00 van u ontvangen (voorbeeld: u krijgt vijf tickets bij een donatie van €150,-). Per ticket mogen max. 4 personen meevaren. U ontvangt de tickets nadat het bekend is wanneer de C.A. den Tex mag gaan varen voor het liefhebbende publiek.

 

Eenmalig doneren

(Kies zelf een bedrag)

Totaal: € -

Terugkerende donatie

(min. €1,50 per maand)


Totaal: € -

Terugkerende donatie

(min. €15,00 per jaar)


Totaal: € -

* Na het klikken op “Doneren” gaat u verder in een vertrouwde iDeal omgeving.

Doneert u?

Lees over de voordelen van doneren op de pagina “ANBI Voordeel“. Bent u een bedrijf en doneert u? Stuur uw bedrijfslogo en/of webadres naar c.a.dentex@outlook.com. Na ontvangst wordt uw bedrijf vermeld onderaan de pagina.

ANBI Voordeel

De ‘Stichting tot behoud van de oud-reddingboot C.A. den Tex’ heeft sinds 8 april 2015 een ANBI-cultuur status. Voor donateurs geldt hiervoor een extra giftenaftrek. Dit kan zeer interessant zijn voor de belastingaangifte. Lees er hier alles over.

Liever handmatig doneren?

U kunt de volgende gegevens gebruiken; IBAN: NL25INGB0006815081, ten name van Stichting tot behoud van de oud-reddingboot C.A. den Tex, Merelweg 2a, 7442 CB NIJVERDAL. Stuurt u ons bij een donatie van boven de €30,- een email naar c.a.dentex@outlook.com? Dan zorgen wij ervoor dat u de tickets voor de afvaart ontvangt.

Wie u voor gingen:

 • Familie den Tex
 • Scheepswerf Bijlsma, Wartena
 • BijRinus B.V., Harlingen
 • HOAC Marine, Harlingen
 • Sterkenburg Elektrotechniek, Werkendam
 • Scheepswerf Hoekman, Urk
 • FCG, Beneden-Leeuwen
 • Van Leeuwen Metaalbewerkers, Geldermalsen
 • Victron Energy
 • Discom B.V., Alblasserdam
 • Jotun Nederland B.V.